Houtworm en gezondheid

Op de vraag of houtworm schadelijk is voor je gezondheid, is vrij eenvoudig antwoord te geven, namelijk: nee, houtworm en gezondheid hebben geen gevolgen. Dit betekent echter niet dat je houtworm gewoon kan laten zitten, want indirect heeft het wel invloed op je gezondheid. Wij leggen je dit hieronder uit. Bij houtworm geldt altijd: voorkomen is beter dan genezen. Toch last van houtworm? Dan moet je zo snel mogelijk een houtwormbestrijding laten uitvoeren.

Houtworm brengt zorgen met zich mee

Het ontdekken van houtworm in bijvoorbeeld je houten draagconstructie of je net nieuw gelegde houten vloer brengt zorgen met zich mee. Wat moet je doen? Hoe kom ik van houtworm af? Hoeveel geld gaat het allemaal kosten? Zorgen hebben, is niet goed voor de mens. Schakel een professionele ongediertebestrijder in en overleg wat verstandig is om te doen. Uiteindelijk komt het altijd goed, maar met dit type ongedierte moet je wel overgaan tot actie.

Houtwormbestrijdingsmiddelen en gezondheid

Werken met chemische bestrijdingsmiddelen tegen houtworm kan schadelijk zijn voor onze gezondheid. Kies jij voor een professional om houtworm te bestrijden, dan hoef jij je geen zorgen te maken. Ervaren houtwormbestrijders dragen de juiste beschermende kleding tijdens de behandeling en masker. Als jij zelf houtworm wilt bestrijden, volg onderstaand dan op:

  • Volg de gebruiksaanwijzing van het houtwormbestrijdingsmiddel
  • Draag beschermende kleding, een mondkapje en handschoenen, zodat je het product niet aanraakt of inademt
  • Kom na de bestrijding in ieder geval 48 uur niet in de behandelde ruimte

Houtworm geen direct gevaar

Los van het indirecte gevaar bij gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en zorgen, hoef jij niet bang te zijn voor houtworm in relatie tot je gezondheid. Houtworm bijten niet, vallen je niet aan en hebben geen gif in hun lijf. Houtworm vormt wel een gevaar voor je als het bijvoorbeeld in je houten draagconstructie zit. Als jij in huis bent en de dakconstructie stort in, dan ben jij je eigen leven niet zeker.