Houtwormbestrijding

Zodra je houtworm ontdekt in je hout moet je er iets aan doen. Als je houtworm niet bestrijdt, brengt houtworm enorme schade toe aan al jouw houten balken, meubels, vloeren en andere houten voorwerpen in je huis. Hoe langer je de houtwormplaag onbehandeld laat, hoe omvangrijker de houtwormbestrijding wordt en hoe groter de schade uiteindelijk is aan het hout. De kosten die reparatie en vervanging van houten voorwerpen vervolgens met zich mee brengt, wordt ook alsmaar hoger.

Locatie van houtwormplaag bepaalt bestrijdingsmethode

Eerst moet je kijken van welk soort houtworm in hout jij last hebt. Vervolgens kijk je waarin de houtwormplaag zich bevindt. Het bestrijden van houtworm of boktor gaat anders in zijn werk en het maakt ook nogal uit of het gaat om houtworm in enkel een stoel of in een complete draagconstructie. Dit alles maakt ook het verschil of je houtworm zelf kunt bestrijden of dat het verstandiger is om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Houtwormbestrijding losse objecten

Heb je houtworm ontdekt in bijvoorbeeld je houten stoel? Dan is het bestrijden van houtworm vrij eenvoudig. Wel belangrijk om direct te doen, zodat de houtworm jouw stoel niet nog verder aantast en zich niet verspreidt door je huis. De houtworm is te bestrijden door het meubelstuk voor een aantal weken in een vriescel te zetten. De eitjes en larven van de torren en kevers overleven extreme kou namelijk niet. Je snapt dat dit alleen mogelijk is bij losse objecten die niet al te groot van formaat zijn. Schakel anders een professionele ongediertebestrijder in.

Houtwormbestrijding in je huis of schuur

Heb je last van houtworm in vaste houten voorwerpen van je huis of schuur? Bijvoorbeeld in de houten draagconstructie van je schuur of in de houten vloer van je huis? Dan is het houtwormprobleem aanzienlijk groter dan wanneer het gaat om een kleiner, los object. In dit geval is het zaak om een professional in te schakelen. Ervaren houtwormbestrijders hebben de kennis, vaardigheden en middelen in huis om een effectieve houtwormbestrijding uit te voeren.

Hout preventief behandelen tegen houtworm

Het beste advies is om al het hout wat je gebruikt in je huis vooraf te behandelen met een verf, was of beits. Hier houdt houtworm niet van en de kevers en torren zullen er niet snel voor kiezen om in behandeld hout de eitjes te leggen. Hout preventief behandelen kost in eerst instantie meer geld, maar op den duur houten meubels, een houten draagconstructie of houten vloer vervangen, kost veel meer geld!