Houtworm bestrijden in Lelystad

Onder specialisten in ongediertebestrijding staat Lelystad bekend als een groot broeinest van houtwormen. Hoewel mensen denken dat houtwormen eerder worden gesignaleerd in oud hout in oudere woningen, is het juist in Lelystad dat bestrijders van plaagdieren hier de handen vol hebben aan een krachtige aanpak. Mocht u ook overlast en hinder hebben van houtwormen in Lelystad of de overige Flevopolder en Flevoland, lees dan vooral even verder.

Closeup van een houtworm in hout

Allereerst is het zaak om de houtworm te herkennen. Het makkelijkst kunt u een plaag van houtwormen waarnemen door gaatjes te signaleren in hout, met name als het loofhout betreft en vooral in de wat meer vochtige vertrekken. Ook kan u in bepaalde gevallen het boorgruis uit de gaatjes zien liggen. Hoewel ze zich bijna nooit laten horen of zien is de gemiddelde lengte acht millimeter. Ze hebben witte voelsprietjes en een gestreept schild. Voor een juiste beschrijving en een goed plan van aanpak tegen houtwormen adviseren wij iedereen in Lelystad om deze handige informatieve pagina te raadplegen: https://nl.wikihow.com/Houtworm-bestrijden

Wat kunt u zelf doen tegen de houtwormen in Lelystad?

Zelf kunt u vaak weinig doen tegen houtwormen in uw balken, stoelen, tafels, trap of antiek. Het insmeren met ammoniak of petroleum is te beperkt, want dit bereikt uitsluitend de bovenlaag van het hout en komt dan niet bij de kern waar ze zich bevinden. Iets kleins van hout een paar weken lang in de diepvries leggen kan helpen. Het verhitten van hout in een over is dan weer sterk af te raden vanwege de brandgevaarlijkheid.

Als u haardhout koopt, haal dan buitenshuis de schors er alvast af. Smeer een trap, stoel of ander nieuw product van hout in met beschermende beits, olie of lak. Blijf verder controles uitvoeren als u ooit houtworm heeft of had. De gif die te koop is voor particulieren is zeer venijnig, gebruik dit altijd met een beschermend pak aan en zet minstens 48 uur lang geen voet in de bespoten ruimte. Realiseer daarnaast dat door de lage dosering gif die een burger mag gebruiken, u vaak aan klein plaagstootje uitdeelt. De vraag is dan maar of u een hele groep houtwormen wel écht helemaal bestrijdt.

Houtworm in Lelystad verdelgen door een expert in ongediertebestrijding

Bij twijfels of bij een risico van instorting van balken is het aan te raden altijd een expert hiernaar te laten kijken voor een deskundige diagnose. De schade voor uzelf of de woning is anders immers niet te overzien. Een houtwormbestrijder maakt eerst een analyse en zal dan een passend gifsoort injecteren. Dit gif is overigens tegenwoordig veel houtvriendelijker en milieuvriendelijk dan in het verleden, wat ook belangrijk is bij vooral antieke meubels. Ook hebben de bestrijdingsmiddelen van een professionele houtwormbestrijder de laatste jaren geen zware metalen en trekt het meer gelijkmatig en dus effectiever in het hout.

Bij een professional in plaagdierbestrijding in Lelystad kunt u een offerte opvragen.  Jouw ongediertebestrijder in de regio staat voor je klaar!