Houtworm zelf bestrijden

Heb jij houtworm in het hout ontdekt? Dan is het mogelijk om houtworm zelf te bestrijden. Gezegd moet worden dat niet elke poging altijd slaagt. Onderschat het zelf bestrijden van houtworm niet. Houtworm is hardnekkig ongedierte, omdat de eitjes en de larven van houtworm zich diep in het bevinden. Je kunt altijd contact opnemen met een professionele ongediertebestrijder als jouw poging om houtworm zelf te bestrijden niet is gelukt.

Houtworm bestrijden met kou

De eitjes en de larven van houtworm overleven extreme kou niet. Je moet denken aan -20 graden. Heb jij een niet al te groot object wat aangevreten wordt door houtworm? Dan wikkel je het object in plastic en plaats het voor twee weken in de vriezer. Tijdens deze periode gaan de eitjes en larven dood.

Houtworm bestrijden met petroleum

Een optie om houtworm te bestrijden, is het insmeren van hout met petroleum. Doordat petroleum diep in het hout doordringt, is de kans aanwezig dat de eitjes en de larven van de houtworm doodgaan. Daarnaast heb je ook direct het hout beschermt voor in de toekomst. Zorg ervoor dat je het hout van meerdere lagen petroleum voorziet. Het hout moet de petroleum echt opzuigen, zodat het echt diep in het hout komt.

Houtworm bestrijden met chemische producten

Er zijn in de winkels veel chemische producten te koop om houtworm te bestrijden. Schaf jij zo’n bestrijdingsmiddel aan? Zorg dan dat je de gebruiksaanwijzing zorgvuldig doorleest. Deze chemische producten zijn namelijk schadelijk voor je gezondheid. Daarnaast moet je na gebruik de ruimte goed ventileren en probeer de ruimte de eerste paar dagen te vermijden.

Houtworm in de toekomst voorkomen

Uiteraard is voorkomen beter dan genezen. Wil jij niet meer te maken krijgen met houtworm? Dan is het verstandig om hout vooraf te behandelen, zodat houtworm het hout niet meer interessant vindt. Houtwormen hebben een hekel aan behandeld hout voorzien van een beits, lak of was. Ook helpt het om hout in te smeren met een vernis of een olie. Je geeft het hout dan eigenlijk een beschermlaag.