Kosten van een houtwormenbestrijding

Het is per situatie verschillend wat de kosten zijn om houtworm te bestrijden. En kies je ervoor om houtworm zelf te bestrijden of schakel je en professionele ongediertebestrijder in? Het is in beide gevallen lastig om een specifiek bedrag te noemen, omdat het afhankelijk is van meerdere factoren, namelijk:

  • De locatie van de houtwormplaag: makkelijk te bereiken of niet?
  • Het object waar de houtworm in zit: klein of groot object?
  • De omvang van de houtwormplaag: beginnende plaag of enorm?

Kosten als je houtworm niet bestrijdt

Het niet bestrijden van houtworm is onverstandig. In eerste instantie merk je misschien weinig van de aanwezigheid van houtworm in je huis, maar in de tussentijd breidt de houtwormplaag zich alleen maar uit met meer schade als gevolg. Je wilt niet denken aan het moment dat je op meerdere plekken in je woning houtworm aantreft. Kies voor het bestrijden van houtworm en wel zo snel mogelijk. Niet bestrijden kost je uiteindelijk veel meer geld.

Kosten houtworm zelf bestrijden

In de winkels zijn verschillende middelen te koop waarmee je houtworm kunt bestrijden. De kosten hiervan lopen uiteen. Ook kun je huis-, tuin- en keukenmiddelen toepassen. Of dit werkelijk effectief is, valt te betwijfelen. Houtworm zelf bestrijden doe je alleen als het niet een al te grote houtwormplaag betreft. Bijvoorbeeld wanneer je houtworm in een tafel of stoel hebt zitten.

Kosten professionele houtwormbestrijding

De kosten voor het inhuren van een professionele ongediertebestrijder bedragen meer dan dat je houtworm zelf gaat bestrijden. Het gaat er echter om dat houtwormplaag effectief bestreden wordt. Wanneer je houtworm zelf bestrijdt, is dit nog de vraag. Met een ervaren houtwormbestrijder ben je hier zeker van. Vaak zien wij dat mensen eerst zelf het een en ander proberen en hiervoor geld uitgeven, maar vervolgens alsnog een professional inschakelen. Uiteindelijk ben je dan meer geld kwijt, naast de tijd en moeite die je er al in had gestoken.

Inschatting van de kosten

Heb je te maken met een houtwormplaag en wil je een professional inschakelen? Neem dan contact op. Leg de situatie uit. Laat weten waar de houtworm zit, of dit makkelijk of niet te bereiken is en hoe groot de houtwormplaag is. Als dit bekend is bij een professionele ongediertebestrijder zijn de kosten goed in te schatten. Daarnaast bieden professionals ook altijd garantie. Mocht een bestrijding niet helemaal gelukt zijn, dan komen zij voor niets terug om alsnog de houtworm effectief te bestrijden.