Houtwormbestrijdingsmiddel

Er zijn tal van middelen op de markt die houtworm bestrijden. Licht je houtwormprobleem in de winkel toe en laat je adviseren over het juiste houtwormbestrijdingsmiddel. Op deze manier is de kans het grootst dat je met het juiste middel thuis komt. Hieronder lichten we een aantal houtwormbestrijdingsmiddelen toe. Het feit blijft echter dat professionele ongediertebestrijders over sterkere en effectievere bestrijdingsmiddelen beschikken.

Aandachtspunten met betrekking tot houtwormbestrijdingsmiddelen

  • Lees vooraf goed de gebruiksaanwijzing door en volg de beschreven stappen.
  • Je wilt voorkomen dat het middel op je eigen huid terecht komt en dat je het inademt. Draag daarom chemisch bestendige handschoenen en een mondkapje.
  • Werk in een ruimte wat je na de behandeling goed kunt ventileren en vermijd de ruimte voor minimaal twee dagen.

Middel op basis van permethrin

Veel houtwormbestrijdingsmiddelen bevatten de werkzame stof permethrin. Als je het hout zorgvuldig insmeert met dit middel werkt het wel tot 10 jaar door in het hout. Het zorgt dus gelijk voor bescherming in de toekomst. Voordat je het middel gebruikt, moet het hout stofvrij zijn. Het middel werkt alleen op onbehandeld hout.

Tref de juiste voorbereiding voor een succesvolle houtwormbestrijding

Het belangrijkste is dat jij jezelf beschermt tegen het houtwormbestrijdingsmiddel. Draag beschermende kleding, handschoenen en een mondkapje. Daarnaast dien een aantal voorbereidingen te treffen voor het te behandelen hout:

  • Steek alle boorgangen open en haal het aanwezige boormeel weg.
  • Is het hout behandeld? Dan dien je deze laag voor de bestrijding te verwijderen.
  • Maak het geheel vuilvrij.

Doe je dit niet, dan dringt het bestrijdingsmiddel niet goed in het hout door en is de bestrijding alsnog niet effectief.

Nazorg aangetast hout

Nadat je het aangetaste hout hebt behandeld met een houtwormbestrijdingsmiddel moet je het 48 uur met rust laten. Wij raden aan om het hout een langere tijd niet aan te raken. Zo kun je zien of het bestrijdingsmiddel heeft gewerkt. Test het door met donker papier te kijken of er nog boormeel uit de gaatjes komt. Is de houtworm nog actief? Herhaal dan de behandeling.