Houtworm bestrijden in Alkmaar: zelf doen of uitbesteden?

Blok hout op met houtworm besmet

Houtwormen gelden als een grote kostenpost zodra ze eenmaal hebben toegeslagen. Het kan jaren duren voordat ze uit hun eitjes komen, maar daarna gaan ze naar hartenlust grazen in uw hout. Volgens experts blijken Alkmaar en omgeving meer overlast van houtworm te hebben dan elders in de provincie Noord-Holland. Daarom gaan we hier wat dieper in over de aantasting door houtwormen van hout, trappen, balken en meubels in Alkmaar.

In tegenstelling tot ander ongedierte brengen ze geen ziektes over, u kan de houtworm bijna niet horen of zien en leven ze bij voorkeur ’s nachts. In uw tafels, stoelen of ander hout in uw woning vinden ze het heerlijk om een nestje te bouwen voor hun larven, of zelfs een compleet gangenstelsel. Zodra dit grote vormen aanneemt, kan het maar zo gebeuren dat een traptrede inzakt of er een stuk van een balk omlaag komt.

Wat kan u zelf doen tegen de invasie van houtworm in Alkmaar?

Er zijn enkele vaak milieuvriendelijke en diervriendelijke ‘grootmoedersmiddeltjes’.

  • U kan een houten oppervlak insmeren met lak of beits, want dan zoeken ze liever een ander plekje.
  • Een bekende oplossing is insmeren met petroleum, nadeel is dan wel dat u alleen de bovenlaag van het hout bereikt.
  • Houten voorwerpen verhitten in een oven en de houtworm daarmee uitroken kan eventueel brand veroorzaken.
  • Een behandeling met soda of pure alcohol is ook mogelijk, maar dan kunnen er ongewenste plekken op het hout achterblijven en is onbekend of u wel alle houtwormen heeft bereikt.
  • De anti insect houtworm middeltjes van de bouwmarkt zijn vaak niet effectief en gevaarlijk voor de particulier om mee te spuiten.

Houtworm in Alkmaar professioneel oplossen

Een goede ongediertebestrijder in Alkmaar heeft veel zwaardere bestrijdingsmiddelen dan burgers mogen aanschaffen. Zij kunnen daarbij een schriftelijke garantie afgeven dat u tot tien jaar niet meer op houtwormen hoeft te rekenen. Hun insecticiden zijn reukloos en kleurloos, dus antiek, meubels of andere kostbare zaken kunnen niet worden aangetast.

Daarnaast is het gif van een officiële houtwormbestrijder bij u in Alkmaar tegenwoordig milieuvriendelijker dan in het verleden. Het bevat geen zware metalen meer, wordt snel en gelijkmatig opgenomen in het hout en is laag-toxisch.

Vraag een offerte aan of regel direct een bestrijder voor uw houtworm probleem

Vraag dus gerust een vrijblijvende offerte aan en kies voor een professional met de juiste middelen. Veel mensen blijven hoop houden in de middelen van de bouwmarkt, maar voor het échte werk kunt u beter een bedrijf in ongediertebestrijding in Alkmaar Eindhoven inzetten. Zij hebben de bevoegdheid en de middelen voor een écht effectieve aanpak, zodat elke houtworm bezwijkt.

Ongediertebestrijding in Alkmaar inhuren: in een korte tijd meer effect

Een deskundige ongedierte bestrijder in Alkmaar kan met het juiste sproeimiddel en pluggen, de juiste preventieve tips en een goed plan van aanpak in elke situatie garanderen dat u verlost bent van houtworm in uw trappen, balken  of meubels. Neem dus even de tijd om een erkende houtwormbestrijder in uw woonplaats te vinden.