Schade door houtworm

Heb je te maken met hout dat is aangetast door houtworm? Dan moet je alert zijn. Allereerst moet je de houtworm bestrijden, zodat de schade door houtworm niet groter wordt. Nietsdoen, is geen goed idee. Je laat de houtworm, of eigenlijk de larven van de torren en kevers, hun gang gaan en het probleem wordt groter en groter. Allereerst dus de houtworm bestrijden. Zodra de houtwormbestrijding voltooid is, kijk je naar de staat van je hout en bepaal je de schade door houtworm.

Schade aan houten draagconstructies

Houtworm zit in allerlei houten objecten. Denk aan tafels, stoelen, banken, maar het ergste is dat houtworm ook vaak kiest voor houten draagconstructies en houten vloeren. Soms veroorzaakt houtworm zoveel schade aan hout dat deze draagconstructies en vloeren niet meer veilig zijn. Een houten constructie verliest zijn draagdracht net zoals de vloer en stort ineen. Beter ben je op dat moment maar ver uit de buurt.

Schade aan houten meubels

Heb jij last van houtworm in jouw houten meubels? Soms is het meubelstuk nog te redden. Eerst moet je ervoor zorgen dat er geen eitjes en larven meer in het hout zitten. Vervolgens controleer je of het meubelstuk nog kwalitatief goed is of weggegooid kan worden. Is de houtworm bestreden en is het meubelstuk nog goed? Dan was je er gelukkig op tijd bij.

Hoge kosten door houtworm

De kosten lopen soms enorm op als je schade door houtworm hebt aan jouw houten draagconstructies, vloeren of meubels. Je kan je voorstellen dat een nieuwe constructie of vloer ontzettend veel geld kost. De meeste verzekeringen bieden geen hulp aan als het gaat om schade door houtworm. Uiteraard kun je contact op nemen met je verzekering, maar de kans is klein dat ze onkosten met betrekking tot houtwormschade vergoeden.

Voorkom schade door houtworm

Om schade te voorkomen, dien je te zorgen dat houtworm niet in jouw huis komt. Dit doe je door het hout te behandelen voordat je het gebruikt in je woning. Dit kost in eerste instantie meer geld, maar een nieuwe constructie of een nieuwe houten vloer kost beduidend meer. Daarnaast wil je geen zorgen hebben omtrent houtworm en genieten van je leefomgeving. Wees houtworm voor en biedt ze geen kans in jouw hout!